facebooktwitterlinkedininstagramfacebooktwitterlinkedininstagram

Blog

NDSM-werf

Om mijn portfolio enigszins op te bouwen, schiet ik met enige regelmaat modellen op Time For Portfolio basis. Het model, de visagist, eventuele styliste en fotograaf werken kosteloos mee om hun portfolio op te bouwen. Hier ontstaan vaak erg leuke samenwerkingen door. In dit geval was ik alleen met het model, Margot. We hadden afgesproken op een voor mij inspirerende locatie, namelijk de NDSM-werf (www.ndsm.nl) in Amsterdam-Noord. Een plek waar veel culturele activiteiten plaats vinden, waar kunstenaars zijn gehuisvest, de pannenkoekenboot ligt (www.pannenkoekenboot.nl/amsterdam), regelmatig een rommelmarkt is en een plek waar je prachtige locaties hebt voor toffe shoots. Elke keer dat ik daar rondliep maakte ik plaatjes in mijn hoofd met een model in de scene. Het blijft dan in mijn hoofd zitten tot de shoot er dan eindelijk van komt. Op een zonnige koude zondag morgen was het dan eindelijk zo ver. De shoot begon met een total black out van mij...Ik dacht alles bij mij te hebben. En op het moment dat ik binnen in restaurant de IJkantine (www.ijkantine.nl) en testfoto wilde maken met de flitser en beautydisk, besef ik mij dat ik mijn trigger (dingetje dat de flitser af laat gaat) in de studio heb laten liggen...En dan schiet de wereld even onder je voeten vandaan. Zwart kreeg ik het voor mijn ogen. Snel schakelen en gelijk naar buiten om gebruik te maken van het aanwezige licht dat toevallig erg mooi scheen op de plekjes waar ik de shoot in gedachte had. Uiteindelijk hebben we 4 sets kunnen schieten. Waarvan deze foto er één is. Het leuke van deze shoot was dat de skater, een man van in de 45, met alle liefde op verzoek regelmatig even door het beeld kwam vliegen. Na de shoot was de man wel wat moe...

Model: MUA, stylist: Margot Diegelmann
Locatie: NDSM-werf Amsterdam

Uiteindelijk komt het altijd goed... 🙂

Lees meer...

Launch Event 2014

Dit is mijn allereerste blogpost!
Ik heb er veel zin in en ondertussen vraag ik mij hardop af "wat zal ik hier de komende tijd allemaal gaan schrijven" en "zitten mijn volgers hier wel op te wachten?". Tijd zal het leren en feedback is welkom! In mijn blogpost wil ik interactie creëren, maar ik wil vooral mijn belevenissen als fotograaf delen met iedereen die geïnteresseerd is.

Launch Event
Op vrijdag 21 november presenteerde ik mijn website op het door ons zelf georganiseerde Launch Event.
Samen met Mark Botter, eigenaar van Sign en Meer hadden we het idee om onze presentaties samen te voegen en daarbij andere bedrijven uit te nodigen om zichzelf te presenteren. Dit alles in een ongedwongen sfeer. De danseressen van Studio Dance-A-Lot opende het Launch Event met een super leuke streetdance. Sign en Meer presenteerde The Cube Wal, een ingenieus systeem waarmee een bedrijf zich kan presenteren op evenementen. De bedrijven Studio OOM, Stonepaper, Total Sound Reinforcement en Social and More presenteerde zich met een stand.

Mijn website ging live met een knal!

Waarom zou je van een simpel iets, als je website online zetten, niet een feestje maken?

Hieronder het toffe videoverslag van 1:30 minuten van Summitmedia:

http://youtu.be/2lIU0lBjE8U

www.summitmedia.nl
www.signenmeer.nl
www.tsr-online.nl
www.socialandmore.nl
www.deglasbak-almere.nl/activiteiten-aanbod/81-studio-dance-a-lot

Lees meer...

morro de sau paulo

Travel

Er gaat geen reis, vakantie of weekendtrip voorbij zonder mijn camera. Ik houd van ontdekken, cultuursnuiven, natuur en mensen. Het gevoel van reizen en de mooie dingen die ik zie wil ik delen met anderen. Dit komt vooral voort uit het feit dat ik vroeger veel alleen reisde. Ik zag de meest prachtige plekken op aarde, ontmoette inspirerende mensen en beleefde de mooiste avonturen. Tegenwoordig ben ik gezegend met mijn fantastische vriendin als reisgenoot. De drang om het met andere te delen doormiddel van mijn foto’s is echter wel gebleven…

Morro de Sau Paulo, een eiland met prachtige stranden en heerlijke relaxte sfeer.

Lees meer...

Travel

Straatfotografie is een grote hobby van mij. Mijn camera gaat dan ook altijd mee tijdens het ontdekken van een nieuwe stad. Er is niets mooiers dan mensen te fotograferen in hun dagelijkse bezigheden op straat. Er bestaan zo veel verschillende mensen, gewoontes en gedaantes. Ik geniet daar van en wil deze soms bijzondere momenten delen met andere mensen.

 De stad van de snelle mode…

Lees meer...

Studio

Kinderen hebben een korte concentratiespanne. Zaak dus dat je tactisch te werk gaat als het om het fotograferen van kinderen gaat. Ik stel ze op hun gemak, laat ze kennis maken met mijn apparatuur en schiet ze vaak op onbewaakte momenten.

Soms heb je een geboren model voor je camera, zoals Mila op deze foto...

Lees meer...